Συγγραφέας: Θεόδωρος Πάσχος, σελίδες 202 Δυο Έλληνες επιστήμονες με τη τεχνολογία τους βρίσκουν λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας με νοήμονα όντα του σύμπαντος, χαράζοντας το μέλλον της ανθρωπότητας. Αναζητώντας να εξιχνιάσουν διάφορα μυστήρια φαινόμενα, πρωταγωνιστούν σε ομάδες αποστολών για να παρακολουθήσουν τα ιπτάμενα σκάφη που εμφανίζονται στη Γη, στον Άρη και στη Σελήνη και να επικοινωνήσουν με τα εξωγήινα όντα. Στη προσπάθειά τους αυτή μπλέκουν σε επικίνδυνες περιπέτειες μαζί τους, ανακάλύπτοντας συγχρόνως, στο βυθό του ωκεανού, απομεινάρια (ίχνη) της παλιάς τεχνολογίας της χαμένης Ατλαντίδας...
Για προεπισκόπηση ή παραγγελία δείτε στo Site: smashwords.com/
Φόρμα σύνδεσης στο Site
Ο ιδρυτής του μουσείου
Επίσης διαθέσιμο:
Εμφανίσεις: 367
Σύντομο βιογραφικό του δημιουργού του μουσείου
Ο Βασίλης Θ. Πάσχος γεννήθηκε στα Κανάλια Καρδίτσας το 1924. Ήταν πτυχιούχος της Παντείου και της Νομικής, Επιθεωρητής τελωνείων, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και ιδρυτής του Μουσείου Ατλαντίδας. Από το 1944-45 άρχισε να γράφει σε Θεσσαλικές εφημερίδες για τα "προβλήματα της αγροτικής νεολαίας" και το 1950-52 συνεργάσθηκε στην εφημερίδα "Προοδευτικός Φιλελεύθερος".
Κείμενά του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά "Νέα Εστία", "Κριτικά Φύλλα", "Θεσσαλική Εστία", "Μορφωτική Πορεία", "Κρίκος" κλπ. και στη "Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια".
Το 1950 άρχισε να γάφει λογοτεχνικά κείμενα για παιδιά. Το 1960 καταπιάστηκε με την απόδοση των "Βίων Παραλλήλων" του Πλούταρχου στη νεοελληνική δημοτική γλώσσα. Στο βίο του Σόλωνα και σε άλλους βίους επισήμανε στοιχεία για την Ατλαντίδα τα οποία υπογράμιζε και αργότερα τα αντέγραφε. Από τότε σημείωνε ιδιαίτερα κάθε τι που διάβαζε για την Ατλαντίδα και αργότερα κατέγραφε ό,τι σχετικό έβλεπε στα μουσεία που επισκεπτόταν.
Επηρεασμένος από τον μύθο της Ατλαντίδας:
Η αρχή έγινε το 1950 διαβάζοντας τα δυο βιβλία του Ιουλίου Βερν "Η Μυστηριώδης Νήσος" και "20000 λεύγες κάτω στη Θάλασσα". Συστηματικά, όμως, απασχολήθηκε για την υπόθεση ¨Ατλαντίδα" το 1964, όταν μελέτησε τους δυο λόγους του Πλάτωνα, τον "Τίμαιο" και τον "Κριτία". Επηρεασμένος από τον Πλάτωνα έγραψε το διήγημα η "Στράτα της Ειρήνης" που αναφέρεται αλληγορικά στη χαμένη Ατλαντίδα. Στο βιβλίο του επίσης "Πρωτοπόροι στο Διάστημα", μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που εξέδοσε το 1966, αφιέρωσε ολόκληρο κεφάλαιο στην Ατλαντίδα.
Το 1979 επίσης κυκλοφόρησε τρία παιδικά βιβλία με επίτιτλο "Για τα 'Εξυπνα Παιδιά", στα οποία δημοσίευσε ένα θεατρικό με πρόσωπα ήρωες της Ατλαντίδας και άλλα σχετικά κείμενα.
Ήταν Διευθυντής του περιοδικού "Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ" που κυκλοφορούσε από το 1989 έως το 1991.
Από το 1960 συγκέντρωνε στοιχεία από Αιγυπτιακούς παπύρους, το Έπος του Γιγαλμές, τη Βίβλο, τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα κλπ για την εκπόνηση μελέτης για την Ατλαντίδα.
Η φρενίτιδα που κατέλαβε πολλούς αναγνώστες του Νταίνικεν, το 1976, τον ανάγκασε ν' απαντήσει στη θεωρία του με το βιβλίο "ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ". Το βιβλίο αυτό, από την Γ' έκδοση έως τώρα, κυκλοφορεί συμπληρωμένο με νέα στοιχεία από άλλες πηγές, και με νέο τίτλο "ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΘΕΟΙ".
Τον Αύγουστο του 1981, ίδρυσε το ιδιωτικό Μουσείο Ατλαντίδας το οποίο λειτούργησε σαν εκθεματικός χώρος μέσα σε διάφορα οικήματα μέχρι τον Αυγουστο του 2000.
Τον Οκτώβρη του 1982, με πρωτοβουλία του, ιδρύθηκε ο "Σύλλογος Προβολής Μουσείου Ατλαντίδας", από 21 ιδρυτικά μέλη, που αναγνωρίστηκε νομικά τον Δεκέμβρη του 1982 από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Τον Απρίλη 1985 έγινε συνταξιούχος του Δημοσίου με τον τίτλο του Επίτιμου Επιθεωρητή Τελωνείων. Είχε χρόνο πια και διέθετε αρκετές ώρες την ημέρα για το Μουσείο. Δυστυχώς, όμως, o ιδρυτής του μουσείου απεβίωσε στις 10-3-1993.
Συνολικά εκδόθηκαν 17 βιβλία και τρεις γραμματολογίες του (Δείτε στην Εικόνα 1).
Τις εργασίες και την έρευνα του μουσείου συνέχισε ο γιος του κ. Θεόδωρος Πάσχος, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις νέες διευκολύνσεις που προσφέρει η σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία, το έτος 2.000 δημιούργησε τον διαδικτυακό χώρο (internet) "www.atlantida.gr", όπου και τις δημoσίευσε. Αναβαθμισμένο σήμερα με νέα σχεδίαση και νεότερα κείμενα, άρθρα και βίντεο συνεχίζει να λειτουργεί ως "www.atlanteans.eu" και "www.atlanteans.gr".